28 okt, 2021

Go4Logistics en Trafuco partners voor de toekomst

28 okt, 2021

Trafuco automatiseert voluit met Go4TMS


Trafuco biedt een globale logistieke oplossing voor het vervoer van vloeistoffen, tankcontainers en verpakte goederen. Jaren geleden implementeerde Go4Logistics er zijn Go4TMS basispakket. De administratie bij Trafuco verliep hierdoor gestroomlijnder en dit smaakte naar meer…

Trafuco is een onestopshop voor logistieke oplossingen. Met een aanbod van verschillende transportmogelijkheden én bijkomende diensten is een gecentraliseerd bedrijfssysteem een absolute must. De fundamenten hiervan zijn jaren geleden al gelegd toen Go4Logistics de ERP oplossing van Microsoft Dynamics NAV installeerde, aangevuld met hun Go4TMS oplossing. Ondertussen zijn de volgende stappen in het automatiseringsproces gezet. Dat dit samen met Go4Logistics zou gebeuren stond voor Serge De Wolf, CEO bij Trafuco, buiten kijf:

“Ondanks de verscheidenheid en complexiteit van onze transporten, vonden we met Go4Logistics een partner die onze sector kent en met ons meedenkt.”

 

OVERZICHT DANKZIJ TANK PLANNING TOOL

Voor de planners van Trafuco was het moeilijk om een goed overzicht te houden van hun tanktransporten: welke vloeistoffen zitten in welke compartimenten, welke vloeistoffen zaten ervoor in die compartimenten, hoeveel liter zit er nog in welk compartiment na een losactie, enz.
Go4Logistics kwam met een digitale oplossing: het tankplanbord. Dankzij dit planbord zie je in één oogopslag wat het voorgaande product was, per tank of tankcompartiment. Door rekening te houden met de compatibiliteit van de producten kan de planner zo efficiënt mogelijk plannen en het aantal reinigingen tussen de verschillende acties optimaliseren.

 

Boordcomputer koppeling

Dankzij een koppeling van Go4TMS met de boordcomputers van de chauffeurs zijn er tal van voordelen. De chauffeur krijgt de transportopdrachten meteen doorgestuurd. Daarnaast kan de chauffeur op zijn beurt informatie over de laad-of leveractie terugkoppelen naar het Go4TMS platform. Hij kan bijvoorbeeld aangeven hoeveel liter hij van welk product op het leveradres gelost heeft. Bovendien worden alle noodzakelijke transportdocumenten die de chauffeur scant onmiddellijk gelinkt aan het juiste klantendossier in Go4TMS. Hierdoor beschikken administratie en facturatie sneller over de juiste informatie om het facturatieproces af te ronden.

Complete facturatie software

Door de verschillende types goederen en transporten is er een complexe prijszetting. Dankzij het flexibel tarievensysteem en de uitgebreide set berekeningsmethoden binnen Go4TMS worden de tarieven automatisch berekend. Dit bespaart Trafuco enorm veel tijd en fouten worden vermeden.

“We hebben veel soorten goederen en transporten. Bovendien heeft elke klant specifieke eisen wat de facturatie betreft. De Go4TMS oplossing van Go4Logistics is voor onze medewerkers daarin de perfecte ondersteuning”, stelt Serge De Wolf.

Bovendien vond Trafuco bij Go4Logistics ook de oplossing voor zijn boekhouding. In de financiële module van Microsoft Dynamics kan je je complete financiële administratie verzorgen. Wat is er handiger dan één en hetzelfde systeem voor je facturatie én je boekhouding?

De digitale toekomst

Rapportering is voor het management van Trafuco een hot item. Daarom zijn ze nu ook samen met Go4Logistics van start gegaan met het Power BI project.

“We willen niet alleen een transparante rapportering naar klanten, het is ook belangrijk om op alle niveaus onze interne zaken te analyseren en snel te weten te komen waar we winst of verlies realiseren”, aldus Serge De Wolf.

Daarnaast bekijkt Trafuco of ze samen met hun klanten de weg van e-CMR kunnen inslaan.

Wil je ook je transporten beter beheren en plannen met Go4TMS?
Bel of mail ons: +32 (0)3 443 12 15 – info@go4logistics.be

«
»