25 sep, 2023

  Go4Logistics op Transport & Logistics 2023

  25 sep, 2023

   Van 17 tot 19 oktober vind je ons terug op de Transport & Logistics beurs in Antwerp Expo. Op onze nieuwe locatie (hal 2 – stand 2.074) stellen we de nieuwe, 100% web gebaseerde versie van Go4TMS voor (ontwikkeld op Microsoft Dynamics 365 Business Central Online).

   Nieuw op de beurs

   100% online

   We stellen op de beurs de nieuwste 100% web gebaseerde versie van onze Go4TMS oplossing aan je voor. Samen met de laatste versie van de online Go4Planning tool het onmisbaar Transport Management Systeem voor elke transporteur die klaar wil zijn voor de toekomst. Met de nieuwste versie van Go4TMS heb je alle essentiële tools voor succes in handen, van het optimaliseren van je bedrijfsprocessen tot het verbeteren van de klantentevredenheid. Go4TMS is ontwikkeld op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central online en ontworpen om voortdurend te evolueren in het snel veranderende digitale landschap. Geen verouderde systemen meer, maar ontelbare voordelen dankzij automatische updates en robuuste beveiliging.

   eCMR

   In plaats van je CMR te printen kan je in de toekomst via Go4TMS net zo eenvoudig een digitale CMR genereren. Deze digitale CMR verbindt Go4TMS met de systemen van de verladers, onderaannemer, chauffeurs, expediteurs en ontvangers: op één uniform platform kunnen alle betrokken partijen de zendingen real-time volgen en met elkaar communiceren. Hiermee reduceer je de papierstroom tot een minimum, spaar je tijd en geld en verbeter je je cashflow. Alle partijen beschikken namelijk in real-time over alle relevante leverinformatie, waardoor het facturatieproces gemakkelijk met enkele dagen kan worden versneld.

   Speciaal voor containers

   Secure Container Release

   Eenvoudig gezegd is secure container release een vrijgaveproces zonder pincode. Sinds 2020 hebben rederijen, expediteurs, transportbedrijven en terminals de mogelijkheid om een veilige, pincodevrije methode te gebruiken voor de vrijgave van containers. Secure Container Release (SCR) is een geavanceerde oplossing die de pincode vervangt door een op blockchain gebaseerd digitaal token. Zie het als een estafettestokje dat wordt doorgegeven van de rederij naar de expediteur, naar de transporteur en uiteindelijk naar de terminal, die dan weet dat de container moet worden vrijgegeven aan de juiste chauffeur.

   Container Swap

   Wanneer je van een klant de opdracht krijgt om 20 containers te vervoeren is het voor de planner vooraf niet altijd duidelijk welke container eerst door de chauffeur kan opgehaald worden. Vaak is er dan tijdens de uitvoering van de transportopdracht extra telefoonverkeer nodig tussen de chauffeur en de planningafdeling.
   De Container Swap-functionaliteit optimaliseert dit proces. Het automatische swappingproces zorgt ervoor dat de juiste planningblokken omgewisseld worden om zo te matchen met het containernummer dat daadwerkelijk door de chauffeur werd opgepikt. Zo voorkom je onnodige containerbewegingen wanneer meerdere containers achter elkaar worden geplaatst of op elkaar worden gestapeld.

   Klaar voor de toekomst

   CO2-rapportering

   Veel verladers stellen vandaag al strenge eisen aan de rapportage van CO2-uitstoot voor hun transporten, maar de Europese wet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) waarin de verplichte CO2-rapportage is vastgelegd, zal gevolgen hebben voor alle bedrijven in de logistiek. Ook kleinere transportbedrijven gaan aan hun opdrachtgevers moeten rapporteren wat de CO2-uitstoot per zending is. Er blijkt echter wel verschil te zijn in de mate van nauwkeurigheid van rapporteren. Samen met zijn huidige klanten onderzoekt Go4Logistics momenteel hoe vanaf begin 2024 de rapportering zo optimaal mogelijk kan opgezet worden om aan de wettelijke vereisten te voldoen en aan de klantvraag te beantwoorden. Kom gerust langs op onze stand om jouw specifieke vereisten rond de verplichte CO2-rapportering te bespreken en werk zo mee aan je eigen toekomst.

   Artificial intelligence

   AI is vandaag overal. Iedereen praat erover of doet er zelfs al iets mee. Met de Cronos groep staat Go4TMS in de frontlinie van technologische vooruitgang en volgen wij alle initiatieven van Microsoft en andere aanbieders met betrekking tot AI op de voet. Maar wat kan AI concreet betekenen voor het transport in het algemeen en jouw bedrijf in het bijzonder? Wij denken dan in de eerste plaats aan intelligente routeplanningssystemen die historische data analyseren en op basis van machine-learning een optimale planning genereren die rekening houdt met optimalisatiedoelen, klantvereisten en mogelijke restricties. Maar we horen ook graag jouw visie op deze boeiende materie en gaan hierover tijdens de beurs graag het gesprek met je aan.

   «
   »