11 jan, 2024

  Ben jij klaar voor Certified Pick Up? Go4Logistics biedt een totaaloplossing voor het veilig afhalen van containers

  11 jan, 2024

   In de Antwerpse haven gaat op maandag 15 januari 2024 de verplichting van start om importcontainers op te halen via het digitale systeem Certified Pick-up. CPu staat garant voor een veilig, transparant en efficiënt vrijgaveproces voor inkomende containers die vervolgens via spoor, binnenvaart of truck de haven verlaten. Ook Go4Logistics is voorstander van dit nieuwe pincode-vrije systeem. Met de nieuwe Container Release module binnen onze Go4TMS oplossing heb je bovendien een volledig automatische oplossing voor het plannen en veilig afhalen van je containers.

    

   Veilig én efficiënt containers ophalen

   Met de Container Release module van Go4TMS bieden we je een end-to-end oplossing voor het veilig afhalen van je containers. Je kan het volledige proces binnen Go4TMS voltooien: vanaf het verwerken en het plannen van het order, over het automatisch koppelen van de container release rechten aan het juiste order, tot het toewijzen aan een chauffeur of het doorgeven van het pick-up recht aan een onderaannemer.

   Go4TMS is zowel geïntegreerd met het Certified Pick-up systeem van NxtPort als met de Secure Container Release oplossing van T-Mining die vorig jaar live ging. Bovendien hebben we een configuratie opgezet voor Alfapass, de toegangspas voor chauffeurs in de haven van Antwerpen die mede garant staat voor een veilige ophaling.
   Dankzij deze integraties verlopen je administratieve processen een stuk eenvoudiger: je moet minder gegevens overtypen en je moet niet switchen van het ene systeem naar het andere. Bovendien bezorgt het de planner hierdoor geen extra werk.

   Ook de real time informatie is goud waard. Als een container onverwacht wordt geblokkeerd of plots op een andere kaai wordt vrijgegeven, dan wordt de planner via een automatische melding op de hoogte gebracht. Zo ben je steeds zeker dat je over de meest recente informatie beschikt.

    

   Go4TMS neemt nog meer werk uit handen

   Wil je nog meer tijd besparen? Dat kan met de TAR/TAS-koppeling. Dankzij de integratie van Go4TMS met de boekingssystemen van de terminals van PSA en DP World moet de boekingsinformatie niet meer twee keer worden ingevoerd. Hierdoor sparen de planners veel tijd uit en beschikken ze snel over de TAR- en TAS-codes, nodig bij het maken van een afspraak om een container op te halen of te leveren.

   Snel de beste planning maken? Gebruik dan onze container planning tool. Het overzichtelijke planbord helpt je transporten te organiseren, rekening houdend met alle parameters. Daarnaast helpt de tool met het maken van de beste combinaties zodat je het aantal lege kilometers kan beperken.

    

   Wil ook jij het vrijgeven van containers veiliger en efficiënter maken?

   En wil je ook zo weinig mogelijk manueel werk bij je containertransporten?

   «
   »