04 apr, 2024

  Groeien met een flexibel Transport Management System

  04 apr, 2024

   In de snel evoluerende wereld van vandaag, waar bedrijven voortdurend groeien en veranderen, is het essentieel om wendbaar te blijven en steeds mee te zijn met de laatste nieuwe technologieën. Dat geldt zeker voor de transportsector. Een future-proof Transport Management System (TMS) speelt hierbij een cruciale rol.

    

   Flexibel opschalen: hoe een Transport Management System je bedrijf kan helpen

   In de dynamische wereld van transport & logistiek zien we dat bedrijven regelmatig te maken krijgen met nieuwe uitdagingen zoals veranderingen in het economisch klimaat, organische bedrijfsgroei en/of groei door overnames. In elke situatie moeten bedrijven zich steeds weer weten aan te passen. Een flexibel TMS system biedt een uitkomst bij het opschalen van een bedrijf, of het nu gaat om het integreren van overgenomen bedrijven, het onboarden van nieuwe collega’s, of het faciliteren van toegang vanaf elk apparaat en van op eender welke locatie.

   Soepele bedrijfsintegratie
   Bij overnames van andere bedrijven is een flexibele Transport Software essentieel om de bestaande activiteiten van het overgenomen bedrijf vlot te integreren. Het stelt bedrijven in staat om snel de verschillende operationele processen te harmoniseren en synergieën te realiseren.

   Efficiënt onboarding proces
   Voor het inwerken van nieuwe collega’s biedt een flexibel TMS system intuïtieve interfaces en uitgebreide trainingsmogelijkheden, waardoor nieuwe medewerkers op een efficiënte manier kunnen worden ingewerkt en snel productief zijn.

   Anytime, anywhere
   Met een flexibel Transport Management System kunnen medewerkers van overal toegang krijgen tot essentiële informatie en tools, of ze nu thuis, in het buitenland of onderweg zijn. Dit verbetert de efficiëntie en maakt het mogelijk om altijd en overal aan het werk te blijven. 

   Bedrijfsgroei zonder beperkingen
   Bovendien kan een performante Transport Software een groot aantal gebruikers en een groot volume aan orders per dag aan, waardoor bedrijven kunnen blijven groeien zonder zich zorgen te maken over technische beperkingen.

    

   Blijf de concurrentie een stap voor: de voordelen van een Cloud Transport Software

   In een moderne bedrijfsvoering is de overgang naar de cloud niet langer een optionele luxe, maar eerder een noodzakelijke stap om concurrentieel te blijven. De overstap naar de cloud biedt niet alleen kostenbesparingen en operationele efficiëntie, maar ook flexibiliteit, schaalbaarheid en toegang tot de nieuwste innovaties.

   Geen hoge hardwarekosten meer
   Door over te stappen naar een cloud TMS system, elimineer je de noodzaak om te investeren in dure hardware zoals servers en het bijbehorende onderhoud. In plaats daarvan worden deze kosten vervangen door een voorspelbare abonnementsformule. Zo kan je je IT kosten aanzienlijk verlichten.

   Van overal bereikbaar
   Eén van de grootste voordelen van de cloud is de mogelijkheid om vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat toegang te hebben tot je bedrijfsgegevens en applicaties. Dit maakt flexibel werken mogelijk en bevordert samenwerking tussen teams, ongeacht hun fysieke locatie.

   Licenties voor maandelijks gebruiksrecht, beter te budgetteren
   In plaats van grote eenmalige investeringen in softwarelicenties, biedt de cloud een maandelijks abonnementsmodel. Dit maakt het gemakkelijker om de kosten te budgetteren en voorkomt extra uitgaven voor software-upgrades of nieuwe versies.

   Door automatische updates, altijd toegang tot de laatste nieuwe functionaliteiten
   Cloudapplicaties worden voortdurend bijgewerkt en verbeterd, wat betekent dat je altijd toegang hebt tot de nieuwste functies en beveiligingsupdates, zonder extra kosten of moeite. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf altijd gebruikmaakt van de meest geavanceerde tools en technologieën.

    

   Innovatief Transport Management System: op maat van jouw planningsafdeling

   Een Transport Software die specifiek is ontworpen voor jouw planningsafdeling kan een gamechanger zijn in de logistieke sector. Het is daarom van cruciaal belang om te investeren in een TMS system dat niet alleen de basisfunctionaliteit biedt, maar ook specifieke tools en mogelijkheden heeft die zijn ontworpen om jouw planners te ondersteunen bij hun dagelijkse taken.

   Sterk visuele weergave van planning
   Een Transport Management System moet een intuïtieve en visueel aantrekkelijke interface bieden, zodat planners snel en gemakkelijk een overzicht kunnen krijgen van alle in te plannen opdrachten. Een goed systeem biedt bovendien verschillende planning views, want elke planner heeft zijn eigen stijl.

   Juiste inzichten op elk moment
   Het TMS system moet planners voorzien van real-time inzichten en gegevens, zodat ze snel kunnen reageren op veranderingen in de planning en proactief kunnen anticiperen op potentiële problemen.

   Suggesties voor optimale marge
   Een geavanceerd Transport Management System kan suggesties bieden aan planners voor het optimaliseren van de marge, zoals het consolideren van zendingen of het kiezen van de meest efficiënte routes en transportmodi.

   Altijd toegang tot de nieuwste functionaliteiten
   Het TMS system moet regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen om te blijven voldoen aan de veranderende behoeften van de planningsteams en om te profiteren van de nieuwste innovaties op het gebied van transportplanning.

    

   Xwift groeit met Go4TMS

   Kijk mee waarom Xwift gekozen heeft voor Go4Logistics en ontdek hoe onze Go4TMS oplossing zorgt voor de ondersteuning van de transportactiviteiten van dit mooi bedrijf in volle groei.

   «