05 apr, 2017

  Interview met Frank Van Hove: Belgian Driver Fairtrade Transport

  05 apr, 2017

   Frank Van Hove, de oprichter van transportbedrijf Van Hove & Co staat 100% achter fairtrade. Niet fairtrade à la Max Havelaar, maar fairtrade in de transportsector.

   Van Hove & Co, een van onze klanten, is een bedrijf dat verschillende soorten transporten aanbiedt. In naam van fairtrade en eerlijke handel nam VTM een interview af met CEO Frank Van Hove.

   Van Hove vindt dat je Belgische werknemers moet blijven voorrang geven in de transportsector, ook al kosten die 3 tot 4 keer meer dan een Oost-Europese werknemer. Als werkgevers voor transporten binnen België de prioriteit bij goedkope werkkrachten blijven leggen, zorgt dit voor oneerlijke concurrentie met transport bedrijven die wel nog vanuit België opereren, aldus Frank Van Hove.

   Bovendien vindt hij dat mensen een waardige werkomgeving moeten hebben. Vaak gebeurt het dat Oost-Europese werknemers wekenlang in België komen werken en in hun vrachtwagens moeten overnachten zonder voorzieningen, voor Van Hove is dit mensonwaardig.

   Het zijn allemaal argumenten die Frank geeft om toch te blijven opteren voor Belgische chauffeurs. We zijn trots op Frank en hoe hij op een respectvolle manier opkomt voor Belgische werknemers. Proficiat met het mooie interview! Bekijk de video hier.

   «
   »