08 aug, 2017

  Lege containers op de baan vermijden

  08 aug, 2017

   Het zijn moeizame tijden voor de transportsector. De wegen slibben dicht en de roep om groene alternatieven wordt steeds groter. Maar toch wordt nog steeds ongeveer een kwart van alle containers leeg getransporteerd. En dat laat zich voelen in de portemonnee, want ‘time is money’ en een lege container levert niets op.

   Nochtans ligt de oplossing voor de hand. Al enkele jaren worden voorzichtige pogingen ondernomen om een platform te ontwikkelen dat het hergebruik van containers door verschillende partijen mogelijk moet maken. De oprichting van het Centraal Boekingplatform vorig jaar was een eerste echte stap in de goede richting. Deze neutrale, onafhankelijke transportorganisator biedt logistieke dienstverleners intermodale oplossingen om het leegvervoer van containers te vermijden.

   Want waarom zou je een importcontainer niet gebruiken voor pakweg een exportzending van dezelfde rederij, als je zo een dure rit met een lege container naar een depot kan uitsparen?

   Ook wij geloven dat combinatietransport de toekomst is om tot een vlottere verkeersdoorstroming en een doeltreffende horizontale samenwerking te komen. Zo kan je via de geïntegreerde software van Go4TMS nagaan of er een vracht kan worden opgehaald in de buurt van de initiële bestemming om zo het maximale rendement uit je transport te halen. Tenslotte is dit niet enkel voordelig voor de betrokken partijen. Ook het milieu vaart wel bij een efficiënte, duurzame goederenstroom.

   Meer info? Neem gerust contact op: www.go4logistics.be/contact

   «
   »