15 jun, 2017

  Marc Van Den Broeck (Trafuco) heeft twijfels over zelfrijdende truck

  Trafuco
  15 jun, 2017

   Op www.flows.be kwam afgelopen week onze klant Trafuco aan het woord. Marc Van Den Broeck, CEO van Trafuco maakte zijn mening duidelijk over de zelfrijdende truck: “Het idee van de zelfrijdende truck zit goed, maar er zijn heel wat praktische bezwaren.” Met jaren ervaring in het vak is het vanzelfsprekend dat Van Den Broeck hele specifieke aantekeningen heeft.

   “De transportsector ziet tegenwoordig heel wat innovaties op het vlak van internettoepassingen en data, en ook de zelfrijdende vrachtwagen past in dat plaatje. De wetgeving voorziet echter nog steeds dat er een chauffeur aanwezig is. Waarin zit de meerwaarde dan van een truck die, met al die technologie aan boord, allicht een zwaardere investering vergt van de transporteur? Als de chauffeur dan ook nog evolueert naar een meer administratief profiel, en allicht meer zal kosten, waarin zit dan het voordeel? Als transporteur wil ik weten welke richting we uitgaan, want we staan voor belangrijke investeringen op dat vlak de volgende vijf tot acht jaar.”
   Van Den Broeck is echter niet helemaal anti-zelfrijdende truck, zo ziet hij wel het voordeel ervan in op privéterrein. Dat is natuurlijk iets helemaal anders dan op de openbare weg, waar je met veel meer factoren rekening moet houden.

   «
   »