24 mei, 2018

  Nachthub als alternatief voor het vrachtverkeer in Antwerpen

  24 mei, 2018

   Onze klant Van Moer Logistics opende vorige week een nachthub in Arendonk als alternatief voor het dagelijks vrachtverkeer rond de Antwerpse haven. Deze nachthub is vooral bedoeld voor containers en trailers die van of naar de deep-sea terminals of aanliggende magazijnen met 24/5’ service vervoerd moeten worden. Iedereen weet dat vrachtwagens in de file een grote economische verliespost zijn. Van Moer wil met hun nachthub hierop inspelen.

   De hub fungeert overdag als distributie- en collectiepunt voor containers en trailers die ‘s nachts voor klanten gehaald of gebracht moeten worden van of naar de Antwerpse terminals. Tijdens de nachturen zorgt de vloot van Van Moer voor het eigenlijke transport. Daarnaast wordt het terrein in Arendonk opengesteld voor andere vervoerbedrijven. De service is zowel van toepassing voor volle als voor lege containers en trailers.

   Voordeel van een nachthub

   De nachthub dient vooral als één van dé mobiliteitsoplossingen om de bereikbaarheid van de Antwerpse haven te blijven garanderen. Van Moer verwacht dat elke nacht ongeveer 200 containers via de hub zullen transiteren. “Dat betekent dat op jaarbasis ongeveer 50.000 containers uit de spits worden gehaald”, zegt managing director Port & Intermodal Logistics Dennie Lockefeer. Dit zal ongetwijfeld een positieve impact hebben op Vlaanderens nummer één verkeersknoop en zo ook op de economie. Van Moer Logistics voorziet vijf chauffeurs voor de pendels tussen de haven en Arendonk op de E34.

   Onze cruciale rol

   Na de overname door Van Moer Logistics in de zomer van 2017 hebben wij met Go4Logistics een volledig nieuwe Transport Management Software en planningstool opgestart voor Mermans–Van Houdt. We hadden slechts enkele maanden tijd om het project up and running te krijgen, wat relatief snel is voor de opstart van een TMS systeem. Het project slaagde, mede dankzij de intensieve samenwerking met Koen Vanden Abbeele en de eindgebruikers van de Arendonk Nachthub.

   Op korte tijd moesten wij, als Go4Logistics, de eindgebruikers van ’Go4TMS en Go4Planning-onbekenden’ kneden naar ‘Go4TMS kenners en intensieve gebruikers’. Een huzarenstukje, wat nu stilaan in de plooi valt sinds ze officieel op hun nieuwe locatie zitten.

   Het volgende punt op de agenda is het verder uitwerken van de Afdeling Bouw bij Mermans-Van Houdt die de komende weken gepland staat.

   «
   »