22 mrt, 2014

  Ondersteuning Windows XP eindigt op 8 april. Reden tot paniek?

  22 mrt, 2014

   Vele van onze klanten gebruiken momenteel nog Windows XP op hun PC’s. Zelfs nu installeren wij vaak nog onze transport software op Windows XP computers. Toch krijgen wij regelmatig vragen van bezorgde klanten over dit onderwerp. Vandaar dat we één en ander graag even verder toelichten.

   Microsoft heeft reeds lange tijd geleden aangekondigd dat het op 8 april 2014 de ondersteuning van het Windows XP besturingssysteem zal stopzetten. Na deze datum zullen gebruikers van het besturingssysteem geen nieuwe beveiligingsupdates meer ontvangen, er zullen ook geen andere updates meer automatisch geïnstalleerd worden via het Windows Update programma.

   Zal mijn computer nog blijven werken?

   Is er reden tot paniek? Uiteraard zal uw computer op 9 april plots niet uitvallen en nog steeds opstarten, tenzij er zich plots hardware problemen voordoen. Maar toch is het wenselijk om in de nabije toekomst de migratie naar een meer recente versie van Windows in te plannen, ofwel over te gaan tot de aanschaf van een nieuwe PC.

   Vooral uit veiligheidsoverwegingen kunt u maar best migreren. Vanaf 8 april zullen hackers XP als een extra verleidelijke prooi zien, zeker omdat Microsoft geen beveiligingspatches meer zal leveren. Ook de uitgevers van antivirusoplossingen zullen alle troeven in handen hebben om hun tarieven te verhogen.

   In 13 jaar tijd is er veel veranderd

   Windows XP is inmiddels meer dan een decennium oud. Sinds de lancering in 2001, is er echter veel veranderd in de wereld van computers. Nieuwere besturingssystemen bieden betere beveiligingen en allerlei andere gebruiksvoordelen.

   De nieuwste Windows 8 of 8.1 bijvoorbeeld werd ontwikkeld voor werken op afstand, voor een permanente synchronisatie tussen vaste werkplek, laptop, tablet en smartphone. Wie blijft werken met Windows XP, ontzegt zich deze tools die onmisbaar zijn geworden in ons dagelijks leven.

   Infosessie migratie Windows 8.1 en Office 2013/365

   Op donderdag 24 april 2014 organiseert Cronos Migration Services, een afdeling van ons moederbedrijf Cronos, een infosessie over alle aspecten van een migratie naar Windows 8.1 en Office 2013/365.

   Deze voorstelling gaat door in het seminariecentrum LAMOT in Mechelen. Tussen 9u00 en 13u00 wordt gedurende een vijftal break-out sessies uitgelegd wat het migreren van uw PC’s betekent zowel voor IT pros, HR als business managers.

   Klik hier om u in te schrijven voor de infosessie.

   Lees hier de officiële aankondiging op de website van Microsoft.

   «
   »