12 dec, 2018

  Samen op weg naar de logistieke uitdagingen van morgen

  12 dec, 2018

   Vlaanderen is een logistieke topregio. We bevinden ons centraal in Europa, hebben de tweede grootste haven van Europa en beschikken over een multimodale transportinfrastructuur. Toch staan we in 2019 voor een aantal uitdagingen om aan de top te blijven meedraaien. Gelukkig bouwt Go4Logistics ook mee aan de weg naar morgen.

   • In 2019 zal de transportkost met 5,52% stijgen

   Het ITLB heeft zijn vooruitzichten voor de kostprijsverhoging voor het jaar 2019 bekendgemaakt. De kost van het wegtransport zou bij het binnenlands vervoer tussen 5,52% en 6,39% toenemen, bij het buitenlands vervoer zou dat tussen 3,60% en 6,08% zijn.

   Go4TMS, de Transport Management Software oplossing van Go4Logistics helpt je mee om een beter zicht te krijgen op en controle te houden over je operationele processen. Onze Go4Reporting module beschikt over operationele en financiële dashboards, KPI rapporten en statistieken van vervoerde volumes. Met de nacalculatie functie en marge berekening hebt u steeds een goed zicht op de reële kosten en opbrengsten.

   En je kan nog meer kosten besparen met Go4TMS! Met onze cloud oplossing Go4TMS hoef je geen dure licenties en servers aan te kopen. Je betaalt enkel een vast maandelijks bedrag en een éénmalige configuratie- en opleidingskost. Bovendien kan je nog tot eind 2019 als je bedrijf in Vlaanderen gevestigd is 80% van het investeringsbedrag laten subsidiëren.

   • De gevolgen van de Brexit

   Hoe zal de wereldhandel er uitzien na de Brexit? Dit is voorlopig moeilijk in te schatten. Naar verwachting verplaatst 63% van de EU-bedrijven de supply chain uit het Verenigd Koninkrijk en vervangt 40% van de Britse bedrijven hun EU-leveranciers. Maar nog steeds blijft er veel onduidelijkheid over de echte impact van Brexit en dit betekent dat de logistieke sector over de nodige flexibiliteit en creativiteit zal moeten beschikken om met de veranderingen in vraag en aanbod om te gaan.

   De sterk visuele planning tool in Go4TMS kan uw planners helpen om snel met veranderingen in de transportopdrachten van uw klanten om te gaan. Via de intelligente planning, die rekening houdt met beschikbaarheden van uw eigen chauffeurs en materialen, en ook de beschikbare capaciteit via onderaannemers, hebben uw planners altijd een correct zicht op de volledige capaciteit van uw transportonderneming. Automatische planningsalgoritmes zorgen dan weer voor de snelste en de goedkoopste weg naar uw klantbestemming.

   • IT-investeringen blijven ‘key’ om als logistiek dienstverlener succesvol te zijn

   Ook in 2019 zal de digitalisering zich verder doorzetten in de logistieke sector. Uiteraard willen we bij Go4Logistics hierin een koploper blijven. Met Go4TMS heb je een volledig geautomatiseerde en overzichtelijke transportadministratie van order ingaven over planning tot de volledige boekhouding. Wij geloven dat je de logistieke processen verder kan optimaliseren en tijd en kosten kan besparen door een doorgedreven integratie van het Transport Management Software systeem in uw bedrijf met andere oplossingen zoals de koppeling met boordcomputers of mobiele transport apps, WMS systeem, E-CMR, enz…..
   Onze Go4TMS oplossing is in ieder geval ‘future proof’ voor uw nieuwe uitdagingen van morgen.


   Kiezen voor Go4TMS is kiezen voor kostenbesparing, automatisatie en een innovatieve oplossing voor je logistieke uitdagingen in 2019.

   Wil je sterk staan voor deze uitdagingen? Neem snel contact op. Er staat een volledig Go4Logistics-team klaar in 2019!

   «
   »