19 nov, 2018

  Interview met RAHUL MATHUR, 32 jaar, Team lead NAV/TMS consultant

  19 nov, 2018

   Back in time

   We keren terug naar 2010. Go4Logistics schiet uit de startblokken en is op zoek naar geschikte kandidaten voor de ontwikkeling van Go4TMS.

   Op dat moment heeft Rahul in India net zijn diploma ingenieur behaald. In zijn zoektocht naar werk staat hij voor de keuze: ofwel werken voor één van de grote Indiase IT-bedrijven in Mumbai of Delhi, ofwel kijken naar wat de rest van de wereld te bieden heeft. Hij kiest voor het laatste. Via een AIESEC internship komt hij bij Go4Logistics in België terecht. AIESEC biedt pas afgestudeerde jongeren de kans om betaald stage te lopen in bedrijven wereldwijd. Ze regelen alles. Na de stage kan het bedrijf kiezen voor een permanente tewerkstelling.

   Via AIESEC solliciteert Rahul online bij Go4Logistics. Hij verhuist naar België. Na 5 jaar werken en wonen volgt de kers op de taart: hij wordt Belg.

    

   Waarom België? Waarom Go4Logistics?

   Tijdens zijn zoektocht naar een geschikte job in het buitenland kwam Rahul allerhande interessante vacatures tegen, maar die bij Go4Logistics trok zijn speciale aandacht.

   Go4Logistics was een opstartend bedrijf dat werkte met Microsoft Navision. Een nieuwe technologie waarin Rahul zich graag wou verdiepen. Hij kende ook al mensen in België die hem warm maakten voor ons land. De keuze was vlug gemaakt. Ook bij Go4Logistics was er onmiddellijk een klik met Rahul. Ze hadden al positieve ervaringen met AIESEC-kandidaten en Rahul was een heel competente en vooral bijzonder gemotiveerde kandidaat.

   Rahul kwam terecht in een multicultureel team. Naast ‘gewone’ Belgische IT’ers hadden ze bij Go4Logistics immers al een Iranees en Syriër aan boord. Nu, 8 jaar later, is het team nog meer divers. Rahul vindt dit een heel grote troef. “Everybody brings something else to the table”, vertelt hij. “Er heersen geen taboes. We leren veel van elkaar en elkaars cultuur. Open minded, zo kan ik iedereen binnen Go4Logistics het beste omschrijven”, aldus Rahul. Wat voor hem veel meer aanpassing vergde was onze Belgische keuken. “Gelukkig zijn er in België genoeg winkels waar ik Indisch eten kan kopen. Biefstuk met frieten is niet aan mij besteed”, lacht Rahul.

    

   Een groeiende organisatie

   Go4Logistics heeft met Go4TMS een cloud oplossing ontwikkeld voor het beheren en plannen van alle transporten via de weg, het water, het spoor en de lucht. Rahul stond mee aan de wieg van deze oplossing en kon samen met de organisatie groeien.

   “Ik mag binnen Go4Logistics veel verschillende dingen doen. Dat is ontzettend interessant en omdat de organisatie nog relatief klein is, behoud je een 360° view. Je hebt het gevoel dat je echt mee helpt bouwen, zowel aan de diensten als aan de organisatie.” zegt Rahul trots.

   Sinds een aantal maanden heeft Rahul de leiding over het NAV-team, al wil hij het woord manager niet in de mond nemen. Het is gewoon gemakkelijker werken als het team één aanspreekfiguur heeft. Een persoon die ook weet wat er binnen zijn team leeft. Zo doet Rahul sinds kort zelf de aanwervingen voor zijn team. “Nu zit ik aan de andere kant van de computer bij een skype gesprek met potentiële kandidaten voor een AIESEC internship”, glimlacht hij.

    

   Go4Logistics als uitmuntende werkgever

   Rahul is na al die jaren een echte Go4Logistics-ambassadeur. Hij is niet alleen overtuigd van de service die ze leveren maar ook van Go4Logistics als werkgever.

   “Er is hier veel flexibiliteit en oog voor de work-life balance van de medewerkers. Iedereen heeft een diep respect voor elkaar en elkaars verschillen. Daarom blijft het team groeien en is er heel weinig verloop”, zegt Rahul. “Als je hier start, wil je gewoon blijven en mee bouwen aan de organisatie. Het is hier op alle vlakken heel verrijkend.”

   Binnen Go4Logistics is er een heel horizontale structuur. Het beste idee wordt aanvaard of het nu komt van een senior of een junior. Beslissingen worden vlot en in onderling overleg genomen. “Ik doe mijn werk heel graag. Ik geloof in onze oplossing en in Go4Logistics als werkgever! We zijn goed georganiseerd met de focus op positieve dingen. Je kan hier zowel persoonlijk als professioneel heel veel bij leren. Maar kom het gerust zelf ontdekken!” raadt Rahul potentiële kandidaten aan.


   Wil je na dit verhaal samenwerken met Rahul en zijn collega’s?

   Klik dan vlug door naar onze vacatures en wie weet ben jij binnenkort deel van onze groeiende en multiculturele organisatie!

   «
   »