22 okt, 2013

  Van Moer Group zet nieuwe stap in automatisering met Go4TMS

  22 okt, 2013

   De Van Moer Group uit Zwijndrecht (BE) is reeds jarenlang sterk bezig met het automatiseren van zijn processen a.h.v. diverse IT oplossingen op basis van het Navision platform. Ook in de toekomst wil de groep een vooraanstaande rol blijven spelen, en daarvoor blijft men verder investeren in de IT infrastructuur. In het kader daarvan drong een modernisering van het Navision platform zich op, en dus werd een uitgebreid project aangevat waarbij alle afdelingen van de Van Moer Group één voor één zullen worden overgezet naar het modernste Microsoft Dynamics NAV2013 platform.

   Ook voor de afdeling Van Moer Transport werden de bestaande, zelf-ontwikkelde software modules tegen het licht gehouden. Na een grondige studie werd besloten om over te stappen op de Go4TMS oplossing van Go4Logistics. De Go4TMS module is eveneens beschikbaar op Navision versie 2013, en kan dus meteen ingeplugd worden in de nieuwe omgeving van de Van Moer Group. “Het Go4TMS pakket lijkt wel op onze maat geschreven”, aldus Koen Van den Abeele, verantwoordelijke van de planning van Van Moer Transport. “Tijdens de demo zagen we zaken waaraan we al jaren dachten maar nog niet de tijd vonden om dit zelf te implementeren. We waren meteen overtuigd dat dit het pakket is dat we nodig hadden om onze transporten te plannen en op te volgen”.

   “Go4Logistics is al jarenlang een partner, de samenwerking werd steeds als positief ervaren”, vult Joost Van Lierde, Business Consultant bij de Van Moer Group, aan. “We kijken dan ook met vertrouwen de implementatie van Go4TMS tegemoet, en hebben duidelijke doelen voor ogen”, aldus Joost. “We mikken op een hogere efficiëntie d.m.v. o.a. de tarieven modules, de geautomatiseerde verkoop- en inkoopfacturatie, en de nacalculatie en rapporteringsfunctionaliteiten die in Go4TMS standaard ter beschikking zijn. Ook zullen diverse interfaces worden opgezet met andere toepassingen, zowel binnen het bedrijf als met externe platformen”.

   Van Moer Transport zal begin 2014 van start gaan met de nieuwe Go4TMS omgeving, dit zowel voor de conventionele huif en container transporten, als voor de nieuwe afdelingen Bulk en Uitzonderlijk vervoer, en voor de dienst bevrachtingen. De flexibele Go4TMS omgeving zal ervoor zorgen dat elke planner, afhankelijk van zijn rol en van het soort transport dat hij moet uitvoeren, toegang zal hebben tot voor hem gepersonaliseerde schermen. In een tweede fase zal ook de afdeling Van Moer Distribution uit Zellik worden geautomatiseerd met de Go4TMS module. De Van Moer Group werd in 2008 nog verkozen tot Transporteur van het jaar in België.

   Van Moer Group – Transport afdeling

   «
   »