28 feb, 2018

  “Vrachtwagenchauffeur is het mooiste beroep ter wereld!”

  28 feb, 2018

   Danny kwam als 17-jarige vrijwilliger bij het Belgisch leger. Op jonge leeftijd had hij al interesse in auto’s, moto’s en eigenlijk in alles wat wielen en een motor had. Omdat het leger niet echt zijn ding bleek te zijn, leek het voor hem een logische keuze om tijdens zijn legerdienst de opleiding tot vrachtwagenchauffeur te volgen. Hij behaalde eerst zijn B-rijbewijs om daarna C en zelfs een E-rijbewijs te behalen.

   Sociale contacten

   De veelzijdigheid van het beroep als chauffeur spreekt Danny enorm aan. Hij is dan ook nooit een uitdaging uit de weg gegaan. Kiepwagens, huif, containers, tank, bulk; Danny heeft letterlijk met alles in weer en wind over de Belgische wegen gereden.

   Vele mensen vergeten dat er een groot sociaal aspect is aan het beroep van vrachtwagenchauffeur. Dat vindt hij persoonlijk de leukste kant van de job. Hij haalde altijd veel voldoening uit de verschillende contacten, zowel met de andere chauffeurs, als de klanten, als de collega’s binnen het bedrijf.

   Danny is duidelijk heel trots op zijn beroep. “Vrachtwagenchauffeur is het mooiste beroep ter wereld!

   “Vrachtwagenchauffeur is het mooiste beroep ter wereld! Het is boeiend, uitdagend en vooral ook erg leerrijk.”

   Het is boeiend, uitdagend en vooral ook erg leerrijk.” En daarenboven spreekt Danny, dankzij zijn vele contacten, een aardig mondje Frans.

   Fiere chauffeur

   Toch onderschat hij de stress, die gepaard gaat met de job, zeker niet. Het constant onderweg zijn, de just-in-time mentaliteit van veeleisende klanten en natuurlijk ook de lange files. Het zijn dagelijkse obstakels maar hij laat zich nooit opjagen. De klant perfect bedienen was en is nog steeds zijn grootste doel. En ja, er waren dagen dat hij zijn job vervloekte maar achteraf gezien waren dat vaak ook de mooiste en leerrijkste momenten. “Geen dag is dezelfde op de weg.”

   Danny spreekt met veel fierheid over zijn beroep als vrachtwagenchauffeur. “Waarden en normen respecteren en een voorbeeld stellen, zorgen voor fierheid bij de uitvoering van je job,” aldus Danny.

   Geen dag is dezelfde op de weg.

   Driver & Safety Instructor

   Sinds 2011 vind je hem niet meer op de baan. Wel als driver & safety instructor, waarbij hij technische bijstand verleent bij problemen, maar ook helpt om anderen efficiënter en zuiniger te rijden. Hij geniet ervan dat zijn tips & tricks in zijn rol als mentor bijdragen tot kostenefficiëntie, veiliger verkeer en persoonlijk comfort.

   Na duizenden kilometers op de teller kan Danny enkele tips meegeven aan beginnende of kandidaat-vrachtwagenchauffeurs: “Wees overtuigd van je keuze, ga geen uitdagingen uit de weg en vergaar zo veel mogelijk kennis. Ook met je ogen kan je leren en wees zeker niet verlegen om extra uitleg te vragen.”

   > Stel je kandidaat

   «
   »