18 jun, 2014

  6 Redenen om Office 365 in de cloud te gebruiken

  18 jun, 2014

   Er wordt steeds meer gewerkt in de cloud. Vraagt u zich ook af wat u daadwerkelijk met de cloud kunt doen? Eén van de toepassingen die tegenwoordig steeds meer hun weg vinden naar de cloud, is het gebruik van Office in de cloud in plaats van het telkens weer aanschaffen van een nieuwe Office licentie wanneer Microsoft met een nieuwe versie van Word, Excel, Powerpoint, enzovoort op de markt komt.

   Office 365 is de cloud versie van Microsoft Office waarbij u enkel betaalt naarmate u van de verschillende Office toepassingen gebruikt maakt. Bent u benieuwd welke voordelen het werken met Office 365 in de cloud u kan bieden? Onderstaand artikel vonden wij op de Microsoft website, en delen wij graag even met onze klanten. In het artikel worden de 6 belangrijkste voordelen even voor u op een rijtje gezet.

   Wenst u daarna graag aan de slag te gaan met Office 365, dan kan u uzelf een account aanmaken op het Microsoft platform, maar uiteraard helpen wij u graag even verder met uw eerste stappen naar de cloud. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

   1. Eenvoudig in gebruik

   Een nieuwe werkwijze vraagt vaak veel van medewerkers doordat zij zich aan moeten passen. Met het werken in de cloud is deze verandering nauwelijks zichtbaar. In plaats van bestanden op te slaan op een lokale server bij u worden deze opgeslagen in de cloud. Uw werknemers werken gewoon verder met de programma’s die ze al jaar en dag gebruiken, zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote.

   2. Iedereen werkt overal samen

   Door gebruik te maken van Office 365, die zich in de cloud bevindt, krijgen uw werknemers altijd en overal, ook offline, makkelijk toegang tot de meest recente versies van alle bedrijfsdocumenten (contracten, bestellingen, catalogi, prijslijsten, foto’s en muziek en andere gegevens van alle aard). Er kan tegelijk gewerkt worden aan documenten. Agenda’s kunnen gedeeld worden, en zelfs vergaderingen kunnen online vanaf meerdere locaties gehouden worden. Kortom, efficiënter samenwerken zelfs vanop afstand, is mogelijk dankzij Office 365.

   3. Op al uw devices

   Uit onderzoek van GfK blijkt dat het bezit van tablets in België eind 2012 bijna drie keer zo hoog was als eind 2011. Dit aantal groeit nog steeds, net als het aantal mensen dat in bezit is van een smartphone. Door gebruik te maken van Office 365 in de cloud kun je op alle mobiele toestellen bij je bestanden komen.

   Onze Office 365 diensten in de cloud zijn overal en altijd makkelijk toegankelijk vanop eender welk toestel, vast of mobiel.

   4. 100% veilig, 100% privacy

   Microsoft heeft meer dan 10 jaar ervaring met online veiligheid en privacy. Ontelbare veiligheidsmaatregelen en privacywaarborgen die veel verder gaan dan de minimum vereisten zorgen ervoor dat uw bedrijfsgegevens voor altijd in uw bezit blijven.

   5. Feilloze betrouwbaarheid

   Uw klanten eisen dat u er altijd bent voor hen. Gebruik maken van cloud services zou daar niets mogen aan veranderen. Office 365 zorgt ervoor dat dat ook lukt. Dat is geen belofte, het is een zwart op wit garantie die Microsoft biedt. De Microsoft datacenters – verspreid over verschillende locaties – zorgen voor doorlopende back-ups en Microsoft biedt 99,9% financieel gegarandeerde beschikbaarheid en kwalitatieve ondersteuning per telefoon of web.

   6. Lage opstartkosten, hoge efficiëntie

   Door te werken met Office 365 in de cloud hoeft uw bedrijf geen servers meer te kopen, upgraden of te onderhouden. Aldus kan u heel wat kan besparen op uw IT-kosten. Bovendien kiest u zelf welke diensten u wil gebruiken en welke niet, zodat uw rendement steeds volledig optimaal is.

   Microsoft beheert, maar u heeft zelf de touwtjes in handen. Alles verloopt via een uiterst intuïtieve maar bijzonder krachtige console. Wat krijgt u (naargelang uw Office 365 abonnement): bijvoorbeeld een mailbox van 50 GB met ‘Exchange Online’, 1 Tb (tera-byte) cloudopslag met ‘Onedrive voor bedrijven’ en Office mag gebruikt worden op 5 PCs/Mac’s en meerdere tablets (Windows RT, iPAD) en smarthphones.

   Misschien wel het meest waardevolle voordeel van Office 365 is de boodschap die u uitdraagt. Door voor Office 365 te kiezen en uw klanten uit te nodigen uw documenten hierop te raadplegen, straalt u uit dat uw bedrijf bewust kiest voor efficiëntie en vernieuwing.

   Ontdek hier alles over Office 365

   Contacteer ons voor meer informatie over Office 365

   «
   »