06 nov, 2018

  Geef jouw transport een groene glans!

  06 nov, 2018

   Transport en duurzaamheid, het lijkt lijnrecht tegenover elkaar te staan. De meeste voertuigen zoals vrachtwagens, schepen en vliegtuigen gebruiken fossiele brandstof om vooruit te gaan. Het verbranden van fossiele brandstof staat gelijk aan een gigantische CO2- en fijnstof uitstoot. Niet duurzaam, toch?

   Bij Go4logistics weten we dat er veel te winnen valt op het gebied van duurzaamheid in de transportsector. We geven jou een aantal tips mee om duurzaam te ondernemen.

   1. ZET IN OP INTERMODAAL TRANSPORT

   Intermodaal transport is flexibel, snel, voordelig en duurzaam. Door het logistieke traject af te stemmen op de lading wordt de optimale combinatie van transport over het water, over het spoor, door de lucht en over het land samengesteld. Bij intermodaal transport spelen files en andere beperkingen niet meer zo’n grote rol als bij traditioneel wegtransport.

   Wij weten dat inzetten op intermodaal transport de CO2-uitstoot kan verminderen. Binnen ons Go4TMS systeem worden er op een snelle en efficiënte manier nieuwe transportdossiers gecreëerd. Hierbij is het mogelijk dat er tussen de laadplaats en de eindbestemming meerdere malen van transportmodus gewisseld wordt.

   Ons systeem geeft jou milieuvriendelijke alternatieven. Zo zien we de laatste jaren een shift naar de binnenvaart en het spoor. Go4TMS geeft jou op elk moment de beste vervoersmogelijkheid en de kosten die daaraan verbonden zijn.

   1. LAAT DE PLANNING OVER AAN SLIMME SOFTWARE

   Go4TMS is een softwarepakket dat duurzame mobiliteit en een daling van de ecologische voetafdruk mogelijk maakt. Je kan niet alleen automatisch je goederen inplannen op  de verschillende transportmodi, daarnaast doet onze planningstool ook slimme suggesties om transporten te combineren. Op die manier verhoogt Go4TMS de vullingsgraad, helpen we goederen op een efficiënte manier ter plaatse te krijgen en vermijden we zoveel mogelijk ‘lege’ kilometers.

   1. BUNDEL KRACHTEN MET DE OVERHEID

   Wist je dat ondernemingen in Vlaanderen die investeringen doen in het kader van ecologisch en veilig transport van goederen in aanmerking komen voor een subsidie van de Vlaamse overheid? De implementatie van ons Go4TMS systeem valt onder de noemer ‘efficiëntie bevorderende maatregelen’ waarvoor Vlaanderen steun geeft tot €100 000.

   1. VOORKOM FILES

   De grotere distributiecentra veroorzaken vooral overdag veel bewegingen. Think out of the box en onderzoek bijvoorbeeld hoe nachtwerk kan bijdragen aan de duurzaamheid van je organisatie. We hebben meegewerkt aan een mooi voorbeeld bij de opstart van de ‘nachthub’ bij Van Moer als alternatief voor het dagelijks vrachtverkeer rond de Antwerpse haven. Op jaarbasis haalt Van Moer zo ongeveer 50.000 containers uit de spits met een heel positieve impact op het milieu tot gevolg.

   1. TRAIN JE CHAUFFEURS IN DUURZAAM RIJDEN

   Geef chauffeurs een opleiding waarin ze ecologischer leren rijden. Deze training zorgt direct voor een daling in het brandstofverbruik, vermindering van uitstoot van schadelijke stoffen, een kwalitatief betere chauffeur en dus een veiliger transport. In de theorie- en praktijk training leren de chauffeurs zo energiezuinig mogelijk te rijden. Er wordt ook de nadruk gelegd op de controle van de bandenspanning, onnodig stationair draaien en het gebruik van cruise controle om onnodig energieverbruik te voorkomen.


   Wij hechten veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. We hebben daarbij drie codewoorden: effectiviteit, efficiëntie en ecologie.

   Go4TMS zet in op intermodaal transport, efficiënte planning voor een optimale beladings- en bezettingsgraad en helpt je meedenken over een shift van jouw transport.

   Neem contact met ons op voor duurzame oplossingen op maat van jouw bedrijf!

   «
   »