06 apr, 2021

  GO4LOGISTICS ONDERSTEUNT GROEI BIJ VAN MOER LOGISTICS

  06 apr, 2021

   Go4TMS voor elk type transport

   De transport & logistieke dienstverlener Van Moer Logistics stelt hoge eisen aan zijn TMS leverancier. Het transport management systeem moet niet alleen in staat zijn om alle transportdiensten van Van Moer Logistics te ondersteunen, het moet hen ook helpen om de organisatie verder uit te bouwen.

   In 2014 besloot Van Moer Transport zijn transport management systeem (TMS) te vervangen. Het op maat gemaakt TMS-pakket kon op dat moment de enorme groei van het bedrijf niet meer optimaal ondersteunen. Na een uitgebreide marktstudie koos Van Moer Transport voor Go4TMS van Go4Logistics. Enerzijds omdat Go4Logistics hen een totaaloplossing kon bieden en anderzijds ook sterk bleek te zijn in maatwerk. Daarnaast behoort Go4Logistics tot de Cronos groep wat een extra troef was, want zo wist Van Moer met zekerheid dat ze in elk toekomstig ICT vraagstuk konden worden bijgestaan.


   TOTAALOPLOSSING

   Van Moer maakt sinds 2015 gebruik van Go4TMS voor het beheer van alle klantenorders. De grafische planning tool van Go4Logistics ondersteunt hen bij het plannen van hun verschillende transportactiviteiten zoals huif-, container- en tankcontainer transport, maar ook het vervoer van bouwmaterialen en exceptioneel vervoer. Daarnaast helpt Go4logistics Van Moer bij hun specifieke noden d.m.v. nieuwe ontwikkelingen en op maat integraties. Van Moer wil zijn klanten namelijk een one-stop-shop service bieden en is dan ook continu bezig met optimaliseren en uitbreiden.


   Container planning tool

   Een aanzienlijke vermindering van het leegrijden, dat was de doelstelling bij Van Moer. Met de container planning tool stel je een kostenefficiënt rittenschema op: door middel van een aantal parameters maak je snel de beste combinaties van laad- en losopdrachten zodat de chauffeurs minder lege kilometers rijden. Daarnaast helpt de tool ook om de containerpool zo optimaal mogelijk te benutten: lege containers worden op die manier snel weer ingezet voor een ander order.
   De communicatie tussen de planners en de chauffeurs verloopt via de boordcomputer. Hierdoor is heel veel data real-time beschikbaar. Die data kan ook gebruikt worden bij de nacalculatie, onder andere om te berekenen of de gereden route rendabel was. En dat loont.

   “Dankzij de container planning tool realiseren we de helft meer volume met 2,5 fulltime equivalent minder”, stelt Joris Emanuel, IT Manager bij Van Moer.


   Integraties

   Dankzij de koppeling van Go4TMS met verschillende interne en externe systemen kunnen de medewerkers bij Van Moer veel tijd besparen. Zo zorgt de integratie met het WMS-systeem er bijvoorbeeld voor dat een order niet dubbel moet ingegeven worden. Verder is er een koppeling met de boordcomputer, met het trailer track & trace systeem en met de fleet management software.


   Stacker screen

   Om Van Moer te helpen bij de interne organisatie van de container depots rond zijn magazijnen heeft Go4Logistics een oplossing op maat ontwikkeld: het stacker screen. Een app voor gebruik in de stacker waarbij de chauffeur real time inzicht krijgt in de opdrachten. Zo kan hij op zijn scherm zien welke container hij moet meegeven met welke truck. Hij kan ook meteen zaken aanpassen, zoals de status en de locatie van de container. Gedaan dus met de papieren lijstjes en vele telefoontjes, en dus: minder kans op fouten en geen dubbel werk!
   Dankzij het stacker screen moet niemand meer fysiek aanwezig zijn op de container depots en kan de planning van op afstand worden gedaan.

   “Oorsponkelijk waren er 2 planners aanwezig op elke depot, dankzij het stacker screen kunnen zij nu de centrale planning versterken”, zegt Anja De Block, Administration Coördinator bij Van Moer.

   Wil je ook je transporten beter beheren en plannen met Go4TMS?
   Bel of mail ons: +32 (0)3 443 12 15 – info@go4logistics.be

   »