11 jul, 2020

  Erik Leysen is de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België

  11 jul, 2020

   Schelle, 11 juli 2020 – Erik Leysen (49) is de winnaar van de prestigieuze wedstrijd Love2Truck. Hij ontving de trofee uit handen van Marijn Devalck, alias Balthazar Boma. Door de Corona crisis was de uitreiking wat bescheidener dan aanvankelijk voorzien, maar voor Erik maakt dit niet uit. Trots zegt hij: “Ik ben enorm blij met deze erkenning. Ik ben vooral tevreden met de aandacht die dit initiatief oplevert voor de hele transportsector en ons mooi beroep. Zelf neem ik met veel plezier de taak van ambassadeur op me, en blijf ik doen waar ik mee bezig was: me volop inzetten voor de verkeersveiligheid.”

   Love2Truck is een initiatief gesteund door een 10-tal bedrijven* die zich engageren in en voor de transportwereld. De campagne is opgezet om zo veel mogelijk gedreven chauffeurs te vinden maar ook om mensen, aan de hand van de vele positieve verhalen, enthousiast te maken voor het beroep van vrachtwagenchauffeur. Vijf finalisten waren in de running voor de felbegeerde titel. Uit de publieksstemming en stemming door de wedstrijdjury kwam Erik Leysen als winnaar uit de bus.

   Elke dag mensen blij maken

   Erik is 25 jaar getrouwd met Heidi en samen hebben ze vijf kinderen. Hij is al meer dan 30 jaar vrachtwagenchauffeur, waarvan 12 jaar bij Van Moer Logistics. Voor Erik is zijn beroep eerder een hobby. Vrachtwagenchauffeur zijn maakt hem elke dag weer blij: het vroege opstaan, genieten van het uitzicht van achter zijn stuur, mensen blij maken met zijn levering, zijn ervaring doorgeven aan jonge en nieuwe collega’s,… Zijn enthousiasme heeft hij ondertussen doorgegeven aan zijn zoon die al 4 jaar chauffeur is.

   Nikki Feyen, preventie adviseur bij Van Moer Logistics: “Erik verdient deze trofee echt! Hij is een voorbeeldchauffeur, hij is ondernemend, een boegbeeld van verschillende campagnes (TruckVeilig, beloofd.be) en geeft op vrijwillige basis les over dode hoek.”

   Twee passies

   Eriks gedrevenheid gaat echter veel verder. Hij heeft twee passies: verkeersveiligheid en opleiden. Bovendien weet hij deze passies perfect te combineren. Als driver instructor zet hij zijn collega’s aan tot een nog veiliger rijgedrag en begeleidt hij alle nieuwe chauffeurs. Ook geeft hij dode hoek initiatie op scholen en maakt hij meerijdende kinderen attent op de gevaren ervan tijdens het Truck Run evenement.

   Daarnaast heeft hij gezorgd voor het aanleggen van een spiegelafstelplaats bij Van Moer Logistics. Als syndicaal afgevaardigde ijvert hij ervoor dat de werkgever altijd het maximaal aantal veiligheidsopties neemt die mogelijk zijn op nieuwe trucks. Als intussen gekend ‘figuur’ in de transportwereld ondersteunt hij zoveel mogelijk acties naar veiligheid toe. “Verkeersveiligheid is een rode draad door heel mijn rijdend bestaan. Dat dit in de toekomst blijft, is een zekerheid!”, aldus Erik.

    

   * Go4Logistics steunt deze campagne samen met DKV Euro Service, Randstad, Renault Trucks, Suivo, Transport en Logistiek Vlaanderen, Transportmedia, TVM Belgium, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en het Instituut voor Mobiliteit (IMOB, UHasselt).

   «
   »