01 okt, 2020

  Efficiëntieverhoging met de cross dock scanning oplossing van Go4Logistics

  01 okt, 2020

   Werk je in de groupage & distributiewereld, dan is snelheid het toverwoord. Inkomende goederen moeten de dag nadien alweer vertrekken. Geen tijd dus om dingen uit te zoeken, laat staan artikelen kwijt te raken. Met de cross dock scanning oplossing van Go4Logistics helpen we je bij het ontvangen én verwerken van inkomende goederen. Resultaat: je cross docking verloopt uiterst gestroomlijnd en je klant krijgt zijn bestelling op het afgesproken tijdstip.

    

   Heb ik alle goederen binnen voor het transport van morgen? Dé cruciale vraag waar alles rond draait bij cross docking. Met de oplossing van Go4Logistics scan je alle goederen die toekomen. Zo heb je een accuraat overzicht welke goederen binnen zijn en welke niet. Gedaan dus met het manueel afvinken van lijsten, een tijdsintensief proces waarbij menselijke fouten nooit uitgesloten zijn. Gedaan ook met onnodig lopen zoeken naar een pallet dat niet geleverd werd. Je weet exact wat er wel is en wat niet, zonder hier veel tijd aan te besteden. Zo kan je meteen beginnen met het klaarmaken van het uitgaande transport.

   Door het scannen van de goederen die toekomen krijgt de cross dock medewerker bovendien onmiddellijk te zien waar hij de goederen moet klaarzetten voor het uitgaande transport. Zelf een locatie ingeven kan ook altijd, bijvoorbeeld als er nog geen order is.
   En als er iets niet matcht met het order, of als een pallet niet in een bepaalde zone mag staan, krijg je een foutmelding. Je kan dus gerust zijn dat je geen fouten maakt, en de juiste artikelen dus met de juiste vrachtwagen zullen vertrekken!

   Bovendien kom je tegemoet aan de toenemende klantbehoefte aan realtime inzicht. Liesbeth Van Raemdonck, Project manager bij Groep VRD: “Wanneer je als consument iets bestelt, krijg je real time info over de status van je levering. Ook wij willen onze klanten op dezelfde manier informeren. Een systeem waarop we kunnen vertrouwen dat het ons 100% accurate info geeft, is voor onze afdeling klantenservice enorm belangrijk! Zij zijn dan ook heel blij met de oplossing van Go4Logistics.”

    

   Wil je ook je cross dock activiteiten optimaliseren? Go4Logistics helpt graag zodat je inkomende goederen op tijd weer kunnen vertrekken naar de eindbestemming! Bel of mail ons: +32 (0)3 443 12 15 – info@go4logistics.be

    

   «
   »