09 apr, 2020

  Wil je sneller en beter kunnen beslissen? Laat het rekenwerk dan over aan de Go4Reporting – Power BI tool van Go4Logistics.

  09 apr, 2020

   Is er een toename in het aantal orders? Wat is mijn brutomarge? Wat is het aantal lege kilometers? Hoe zit het met de leverbetrouwbaarheid? Cruciale vragen waarop je het antwoord nodig hebt om je transportonderneming goed te besturen én bij te sturen. Stop met zelf analyses en rapporten te maken, want Go4Logistics lanceert een reeks krachtige dashboards die transport & logistieke bedrijven in één oogopslag inzicht geven in hun prestaties.

    

   Met meer dan 10 jaar ervaring kent Go4Logistics de transport en logistieke sector van binnen en van buiten. We weten als geen ander welke inzichten transportondernemingen nodig hebben. Zo vraagt het containertransport een andere benadering dan een distributiebedrijf. Voor het ene bedrijf kunnen de wachttijden en de lege kilometers essentieel zijn, bij het andere wil men dan weer een beter zicht krijgen op de benuttingsgraad en de leverbetrouwbaarheid. En in het tanktransport wil je bijvoorbeeld een overzicht hebben van het aantal reinigingen en de bijhorende kosten.

   Onze inzichten in de sector hebben we nu omgezet in nuttige rapporten en dashboards met de hulp van de Business Intelligence experten in ons team. We maken hierbij gebruik van Power BI van Microsoft, een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige tool. Naast de data van je Transport Management Systeem, kunnen we ook andere databronnen aanspreken zoals je ERP systeem, CRM systeem, boordcomputer oplossing, financieel pakket,… We verbinden al deze data, verrijken ze en zetten ze om in overzichtelijke dashboards.

   Met de Go4Reporting – Power BI tool heb je toegang tot een reeks standaard dashboards. Daarnaast kunnen we ook gepersonaliseerde rapportages aanbieden op maat van je onderneming. We bekijken samen welke inzichten je wenst en welke data we daarvoor nodig hebben.

   Zo helpen we managers met het evalueren van de prestaties van hun organisatie. Dashboards met orders en volumes geven inzicht in de domeinen waarin je groeit of krimpt, in de evoluties van het aantal opdrachten per klant, je ziet de mogelijke verschillen per regio,… We kunnen ook je kosten mee inzichtelijk maken, zodat je een heldere kijk hebt op je bruto- of zelfs je nettomarge.

   De kwaliteit van de dienstverlening naar je klanten is een ander belangrijk topic waar we meer transparantie in kunnen bieden. Hoe scoor je bijvoorbeeld op leverbetrouwbaarheid en hoe zit het met de kwaliteit van je onderaannemers? Welke problemen hebben zich voorgedaan bij de levering: klant was er niet, verkeerd geleverd, te laat geleverd, pallet verloren,….? Dit kan je allemaal terugvinden in een visueel overzicht, waardoor je gericht actie kan ondernemen naar de toekomst.

   Dankzij heldere grafieken als gerealiseerde omzetten, evolutie van orders, wachttijden info, …. kan je ook goed voorbereid de samenwerking met je klanten evalueren. Je kent op voorhand zowel de positieve punten in je dienstverlening als de knelpunten waar aan gewerkt moet worden en zo kan je een constructief gesprek met je klanten aangaan.

   Alle rapporten en dashboards kunnen eenvoudig opgevraagd worden, op kantoor, maar ook onderweg via tablet en smartphone. Zo mis je geen enkel overzicht!

   Wil je ook meer inzicht krijgen in je business zonder al dat moeilijk rekenwerk zelf te moeten doen?
   Go4Logistics helpt graag met het opzetten van de juiste dashboards voor jouw onderneming!
   Bel of mail ons: +32 (0)3 443 12 15 – info@go4logistics.be

   «
   »