28 feb, 2023

  Transport Management Systeem van Go4Logistics klaar voor ID-based container pick-up van MSC

  28 feb, 2023

   28 februari 2023 – Vanaf 1 juni 2023 zal het bij MSC PSA European Terminal (MPET) niet meer mogelijk zijn een container op te halen met een pincode. MSC is de eerste rederij ter wereld die een op ID-gebaseerde ophaling van containers mogelijk maakt. Op die manier wordt de veiligheid in de hele toeleveringsketen verbeterd. Go4Logistics is helemaal klaar voor deze nieuwe werkwijze, want dankzij de integratie met haar Transport Management Systeem Go4TMS verloopt het vrijgaveproces volledig automatisch.

    

   Secure Container Release

   Het nieuwe ophaalproces maakt deel uit van de uitrol van Secure Container Release (SCR) bij MPET. Secure Container Release werkt met identiteitsbewijzen en vingerafdrukken en is opgezet om de drugssmokkel tegen te gaan. In plaats van een pincode moeten vrachtwagenchauffeurs hun Alfapass en hun duimafdruk scannen. Technologie-experts van T-Mining waren meer dan vijf jaar bezig met het ontwikkelen en testen van de onderliggende blockchaintechnologie, die wordt gebruikt door SCR.

    

   Ultieme efficiëntie dankzij koppeling met Go4TMS

   Go4TMS is geïntegreerd met de Secure Container Release oplossing van T-Mining. Bovendien is Go4TMS ook gekoppeld met het Certified Pick Up systeem van NxtPort. Daarnaast hebben we een configuratie opgezet voor Alfapass, de toegangspas voor chauffeurs in de haven van Antwerpen die mede garant staat voor een veilige ophaling.

   Dankzij al deze integraties heb je een end-to-end oplossing voor het veilig afhalen van je containers. Je kan nl. het volledige proces binnen Go4TMS voltooien: vanaf het verwerken en het plannen van het order, over het automatisch koppelen van de container release rechten aan het juiste order, tot het toewijzen aan een chauffeur of het doorgeven van het pick-up recht aan een onderaannemer. Je administratieve processen verlopen dus een stuk eenvoudiger.

    

   Succesvolle test bij Van Moer Logistics

   De nieuwe technologie werd het voorbije jaar uitvoerig getest bij Van Moer Logistics en MPET, met een succesvol resultaat. Bij deze test werd gebruik gemaakt van Go4TMS van Go4Logistics.

   Joeri Lyssens, CTO bij Go4Logistics:

   “Met verschillende container transporteurs in onze klantenportefeuille kennen we de markt van containertransport maar al te goed. De vraag naar digitalisatie is groot. Met de integratie van Go4TMS met SCR zetten we een grote stap vooruit.”

   ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­


   Persinformatie
   Go4Logistics, Joeri Lyssens, jl@go4logistics.be, GSM 0477 63 36 84

   Over Go4Logistics Go4Logistics ontwikkelt oplossingen voor transport- en logistieke bedrijven vanuit een ruime ervaring in de sector zelf. Geïnspireerd door de noden van ondernemers in transport en logistiek werd Go4TMS als een nieuwe, innovatieve totaaloplossing ontwikkeld op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central, voorheen Microsoft Dynamics NAV genoemd.
   www.go4logistics.be

    

   «
   »