12 jan, 2021

  Binnenvaartoperator? Met Go4TMS ben je klaar voor een waterdichte toekomst!

  12 jan, 2021

   De congestie in de zeehavens en in het binnenland is een gekend probleem. De binnenvaart heeft in het verleden al bewezen een sterk alternatief te zijn voor het wegvervoer en zal nog belangrijker worden in de toekomst. En ben je dan als binnenvaartoperator klaar voor deze groei? Een gespecialiseerd transport management systeem zorgt ervoor dat jouw bedrijf op koers blijft.

   Eenvoudig en snel je orders kunnen verwerken, een duidelijk overzicht hebben over je planning en snel kunnen communiceren met alle betrokken partijen. Het zijn maar een aantal van de vele uitdagingen waar je als binnenvaartoperator dagelijks mee geconfronteerd wordt.
   Go4Logistics kent de specifieke noden van de binnenvaart. We zorgen met onze Go4TMS oplossing voor een vlotte orderverwerking, een overzichtelijke planning en een foutloze facturatie. Daarnaast kan je ook je volledige boekhouding beheren in Go4TMS. Heb je nog andere wensen, dan brengen onze consultants ze graag in kaart, want naast het bieden van standaard oplossingen zijn we kapiteins in maatwerk.


   Gestroomlijnd orderproces

   Als binnenvaartoperator moet je een goed overzicht behouden over je orderproces. Werk je nog veel op papier of in Excel, dan is dat een hele uitdaging: je hebt veel manueel werk en er worden wel eens fouten gemaakt. Met een transport management systeem zoals Go4TMS verloopt alles geautomatiseerd van zodra er een boeking geregistreerd wordt. Hierdoor moet je de gegevens maar één keer invoeren, en worden de mails met alle opdrachtinfo meteen naar de juiste personen gestuurd.
   Binnenvaartoperator Anaco is alvast overtuigd van de meerwaarde van Go4TMS:

   ‘We werken nu merkelijk sneller dan voorheen. Met minder fouten, omdat we niets meer twee keer manueel moeten ingeven,’ zegt Manuela Straatman, CEO bij Anaco.


   Plannen wordt makkelijker

   Aangezien binnenvaartschepen meerdere dagen over een transport doen, moet je de planning over een hele week of zelfs voor een langere periode kunnen bekijken. Daarom heeft Go4Logistics een planning tool voor schepen ontwikkeld. Zo zie je nu in één oogopslag de planning voor een hele week en zie je bijvoorbeeld snel wanneer een schip vrijkomt. Bovendien biedt het planbord nog een hoop extra info, zoals cargo details en alle noodzakelijke documenten. Je moet dus niet langer zoeken naar de nodige info, want alles staat heel overzichtelijk op één plek. Dankzij een overzichtelijke planning maak je ook geen dubbele boekingen meer.


   Hulp bij de cijfertjes

   Ook de facturatie maakt onderdeel uit van Go4TMS. Geen onnodig extra werk dus bij het opstellen van de facturen want alle info zit al in het systeem. Bovendien kan je ook je volledige boekhouding binnen hetzelfde platform verzorgen. Zo vermijd je een extra koppeling te moeten maken en geniet je van alle voordelen van het werken in 1 systeem: geen dubbel werk, de kans op fouten is aanzienlijk kleiner en alles verloopt sneller. Wil je toch met je eigen boekhoudsysteem blijven werken, dan kunnen we een integratie voorzien. En last but not least krijg je dankzij Go4TMS een beter inzicht in je bedrijfsresultaat. Met één muisklik kan je bijvoorbeeld zien hoeveel je aan een opdracht verdient.

   Dat een goed systeem zichzelf terugbetaalt kan Manuela Straatman beamen:

   ‘Zonder Go4TMS had ik 2 extra personen moeten aanwerven. Op dit moment hebben we met het huidige personeel zelfs nog ruimte om te groeien!’

   Ben je geïnteresseerd in het Go4TMS pakket dat de volledige werking van je binnenvaartbedrijf ondersteunt?
   Bel of mail ons: +32 (0)3 443 12 15 – info@go4logistics.be

   «
   »