12 jan, 2021

  Container transport software: één van de specialiteiten van Go4Logistics

  12 jan, 2021

   Met de container transport software van Go4Logistics heb je een totaaloplossing voor je containertransporten: vanaf het moment van aankomst in de haven tot en met het vertrek uit de haven.

   Zoals elk type transport heeft ook het containervervoer specifieke uitdagingen. Gevestigd in het hart van de haven én met verschillende containertransporteurs in zijn klantenportefeuille, kent Go4Logistics deze noden maar al te goed.


   Efficiënt transporten registreren en plannen

   Je transportopdrachten voor import- en exportcontainers zo snel en efficiënt mogelijk registreren? Met Go4TMS maak je in een handomdraai transportdossiers met alle nodige gegevens: opzet-en afzetkaaien, laad- en/of losreferenties, type container, type chassis, closing date,…  Ook kan je heel eenvoudig bijkomende acties aan de orders toevoegen, zoals scanning, douane, weging,…

   De grafische planningtool is gekoppeld met al deze gegevens: het overzichtelijk planbord helpt je transporten te organiseren, rekening houdend met alle parameters. Zo ben je zeker dat je al je transporten tijdig plant. Daarnaast helpt de tool met het maken van de beste import/export combinaties. Zo kan je het aantal lege kilometers aanzienlijk terugschroeven.

   Heb je eigen magazijnen, dan hebben we bovendien een aangepaste container planning tool ontwikkeld. Deze houdt rekening met de kortere trafiek van en naar je magazijnen: met het depot in/depot out overzicht optimaliseer je de aan- en afvoer. Resultaat: je maakt heel snel de beste combinaties van je laad- en losopdrachten. ‘Dankzij de container planning tool realiseren we de helft meer volume met 2,5 fulltime equivalent minder’, stelt Joris Emanuel, IT Manager bij Van Moer Logistics.


   Flexibel tarievensysteem

   Dankzij een handig tarievensysteem maak je snel je aankoop- en verkoopfacturatie op. Binnen Go4TMS kan je verschillende berekeningsformules voor je containertracties inbouwen: er wordt niet alleen rekening gehouden met het type container, de bestemming of een eventuele tolheffing, maar ook extra kosten door weging of een dieseltoeslag worden automatisch berekend. Voor weerkerende opdrachten hebben we tradelanes opgezet, dit zijn modelroutes waarin reeds alle gegevens van de opdracht zijn opgenomen. Zo creëer je tijdswinst bij het registreren van de opdracht en zorg je ervoor dat je de facturen in een mum van tijd hebt opgemaakt.


   Integraties

   Dankzij de koppeling van Go4TMS met verschillende interne en externe systemen kan je veel tijd besparen. Zo kunnen we een koppeling maken met de boordcomputer van je chauffeurs. Die kunnen dan ineens terugkoppelen wanneer een container is opgepikt, wat het gewicht is, … Zo heb je een dubbel voordeel. Ten eerste moet administratie deze gegevens niet meer zelf ingeven. Daarnaast wordt de teruggekoppelde informatie meteen verwerkt: de planners werken met real-time data en boekhouding kan de juiste factuur opmaken. Daarnaast kan de chauffeur bij een exportopdracht ook ineens het containernummer en de zegelnummer doorgeven zodat dit onmiddellijk naar de klant kan worden gestuurd. Nog een voordeel dus!


   Tijdsbesparing dankzij TAR/TAS-koppeling

   Op dit moment leggen we de laatste hand aan de ontwikkeling van de TAR/TAS-koppeling. Hierdoor zullen de planners bij het vooraanmelden en het boeken van een afhaling of levering van een container aanzienlijk veel tijd uitsparen. Dankzij de integratie van Go4TMS met de boekingssystemen van de terminals van PSA en DP World moet de boekingsinformatie niet meer twee keer worden ingevoerd. Het bekomen van de noodzakelijke TAR- en TAS-codes wordt dus een pak makkelijker.


   Toekomstige ontwikkelingen

   Certified Pick up of Secure Container Release, de innovatieve oplossingen voor de vrijgave van containers in de Antwerpse haven, staat ook bij ons op de agenda. Ook wij zijn voorstander van een digitale sleutel die het vrijgeven van containers veiliger en efficiënter moet maken. Op dit moment zijn we in contact met de verschillende betrokken partijen en bekijken we hoe we onze klanten het best kunnen helpen.

    

   Wil je ook je containertransporten beter beheren en plannen met Go4TMS?
   BEL OF MAIL ONS: +32 (0)3 443 12 15 – INFO@GO4LOGISTICS.BE

   «
   »