27 jun, 2022

  Davy Van den Bossche is meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België

  27 jun, 2022

   Brussel, 26 juni 2022 – Davy Van den Bossche (43) is de winnaar van de derde editie van Love2Truck. Davy komt uit Zottegem en rijdt al meer dan 20 jaar met de vrachtwagen. Hij overtuigde het publiek én de jury met zijn opvallend engagement voor de sector. Zo organiseert hij regelmatig dode hoek sessies en heeft hij al twee succesvolle Truck Runs op touw gezet.

   Love2Truck is een initiatief gesteund door een 10-tal bedrijven* die zich engageren in en voor de transportwereld. De campagne is opgezet om zo veel mogelijk gedreven chauffeurs te vinden maar ook om mensen, aan de hand van de vele positieve verhalen, enthousiast te maken voor het beroep van vrachtwagenchauffeur. Er waren in totaal 6 finalisten: 3 Nederlandstaligen en 3 Franstaligen. Uit de publieksstemming en stemming door de wedstrijdjury kwam Davy Van den Bossche als winnaar uit de bus.


   Geen job maar een passie  

   Davy, ook gekend als PuPPe voor de vrienden, rijdt voor M.J.-Trans. Hij steekt zijn werkgever eveneens een handje toe in de organisatie en facturatie. Hij is papa van een zoon (16) en een plusdochter (13). Bij Davy spat de passie er af. “Als kleine jongen reed ik al mee met mijn vader en van zodra ik kon, heb ik mijn rijbewijs gehaald. Ik deed of doe niets liever dan in die mooie, grote vrachtwagen zitten. Ik werk meestal 12 tot 14u per dag en ben elke dag om 3u uit de veren. Alleen, dit voelt niet aan als werken! Ik geniet van elke minuut in die vrachtwagen. Deze job moet je gewoon heel graag doen, dan is het geen job meer maar een passie”, aldus Davy.

   Voor Davy is verkeersveiligheid enorm belangrijk. Zo doet hij er alles aan om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de gevaren van de dode hoek. Recent is hij uitleg gaan geven in een klas. Blijkt dat veel kinderen zich helemaal niet bewust zijn van het gevaar. En dan vindt Davy het fantastisch dat hij zowel de kinderen als de juf iets kon bijbrengen.


   Vrachtwagenchauffeur met een hart  

   Gepassioneerd door het truckleven én met het hart op de juiste plaats heeft hij al twee keer een Truck Run georganiseerd. “Mijn passie is mijn gezin, mijn truck en kids die het wat moeilijker hebben. Ik realiseerde al twee Truck Runs voor hen: eentje met 80 trucks en eentje met 200 trucks, van Zottegem naar Diksmuide. Dat je met jouw truck een kind zo gelukkig kan maken, is zo een zalig gevoel!”, zegt Davy trots.

    

   Go4Logistics wenst Davy heel veel succes toe als nieuwe ambassadeur voor de sector!

    

   * Go4Logistics steunt deze campagne samen met DKV Euro Service, Randstad, Renault Trucks, Suivo, Transport en Logistiek Vlaanderen, Transportmedia, TVM Belgium, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en het Instituut voor Mobiliteit (IMOB, UHasselt).

   «
   »