06 jul, 2021

  Go4Logistics automatiseert de Secure Container Release oplossing bij Van Moer en Molenbergnatie

  06 jul, 2021

   6 juli 2021 – Van Moer en Molenbergnatie gebruiken als eerste de Secure Container Release (SCR) oplossing van T-Mining. Dankzij de integratie met het Transport Management Systeem Go4TMS van Go4Logistics verloopt het container release proces bovendien volledig automatisch.

    

   Veilig afhalen van containers

   Sinds 2020 kunnen rederijen, expediteurs, transporteurs en terminals dankzij Secure Container Release op een veilige en pincode-vrije manier containers vrijgeven. De Antwerpse startup T-Mining heeft de Secure Container Release oplossing de afgelopen jaren ontwikkeld en uitgerold in de haven van Antwerpen.

   Stella Melis, SCR product owner bij T-Mining:

   Secure Container Release is een vooruitstrevende oplossing die gebruik maakt van blockchain technologie om de pincode te vervangen door een digitale token. Denk daarbij aan een estafettestokje dat wordt doorgegeven tussen de rederij, de expediteur en de transporteur en waarbij uiteindelijk de terminal de container vrijgeeft aan de juiste chauffeur. Met de SCR API kunnen spelers zoals Van Moer en Molenbergnatie dat proces nu automatiseren.

    

   Ultieme efficiëntie dankzij koppeling met Go4TMS

   Veiligheid is één aspect, efficiëntie is een ander belangrijk gegeven. Go4Logistics zet hier volop op in. Dankzij de integratie met de SCR oplossing verlopen je administratieve processen een stuk eenvoudiger, want je moet minder gegevens invullen en dus win je tijd. Ook de real time informatie is goud waard. Als een container onverwacht wordt geblokkeerd of een container wordt plots op een andere kaai vrijgegeven, dan wordt dit automatisch meegedeeld. Zo ben je steeds zeker dat je over de meest recente informatie beschikt.

   Joeri Lyssens, CTO bij Go4Logistics:

   Vanaf het begin zaten we met T-Mining op dezelfde golflengte: hoe kunnen we zowel veiligheid als efficiëntie voor onze klanten verbeteren? We staan dan ook helemaal achter zo’n innovatieve oplossing. Met verschillende container transporteurs in onze klantenportefeuille kennen we de markt van containertransport maar al te goed. De vraag naar digitalisatie is groot. Met de integratie van Go4TMS met SCR bij zowel Van Moer als Molenbergnatie zetten we een grote stap vooruit.

    

   Eerste reactie

   Joris Emanuel, IT manager bij Van Moer, is alvast heel enthousiast:

   Dit betekent opnieuw een concrete stap voorwaarts qua digitalisatie en veiligheid van onze container behandeling. Door te automatiseren verhoog je de veiligheid van de keten. Elke manuele stap betekent immers een veiligheidsrisico. En uiteraard bespaar je ook veel tijd: er moeten minder gegevens worden ingevuld en overgetypt, wat de kans op fouten drastisch vermindert.

    


   Persinformatie & beelden
   Go4Logistics, Els Put, ep@go4logistics.be, GSM 0486 988399

   Over Go4Logistics Go4Logistics ontwikkelt oplossingen voor transport- en logistieke bedrijven vanuit een ruime ervaring in de sector zelf. Geïnspireerd door de noden van ondernemers in transport en logistiek werd GO4TMS als een nieuwe, innovatieve totaaloplossing ontwikkeld op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central, voorheen Microsoft Dynamics NAV genoemd.
   www.go4logistics.be

   Over T-Mining T-Mining is een Antwerpse technology startup die maritieme en logistieke processen zoals Secure Container Release veiliger en efficiënter maakt. Dankzij decentrale technologieën zoals blockchain, ontwikkelen ze veiligere en privacy-vriendelijkere oplossingen die gebruik maken van vooruitstrevende concepten zoals onder meer Self Sovereign Identity (SSI).
   www.t-mining.be      

   «
   »