19 jul, 2021

  FUTURE PROOF TMS PAKKET VAN GO4LOGISTICS ONDERSTEUNT GROEI BIJ JETPAK

  19 jul, 2021

   Non-stop optimaliseren dankzij Go4TMS


   Jetpak is gespecialiseerd in dringende wereldwijde transporten, door-to-door. Jetpak maakt hiervoor gebruik van vervoer via de weg én de lucht. Tijd en een proactieve opvolging van de zending zijn hierbij cruciaal. Go4Logistics helpt Jetpak met deze uitdagingen.

   Jetpak biedt oplossingen aan voor industrieën met hoge eisen wat betreft efficiëntie, beschikbaarheid en precisie. Denk hierbij aan spoedleveringen voor medische technologie, vervangonderdelen voor de auto-industrie of het transport van bijzondere en gevaarlijke goederen. Dankzij een uitgebreid netwerk van agenten staat Jetpak garant voor de snelst mogelijke levering.
   Jetpak is een beursgenoteerde Zweedse holding. Zowel Jetpak België als Jetpak Nederland ondervinden dagelijks de voordelen van het Go4TMS platform.

    

   TIME IS MONEY

   Dankzij Go4TMS spaart Jetpak veel manueel werk en dus veel tijd uit. Ten eerste is het orderbeheer volledig aangepast aan hun business: dankzij vooraf ingestelde parameters kan Jetpak de orders snel invoeren en meteen doorsturen voor uitbesteding naar de koerierdienst. Daarnaast heeft Go4Logistics een tool ontworpen waarmee Jetpak heel eenvoudig statusupdates over de zending kan versturen, een heel belangrijk gegeven bij dringende leveringen. Tot slot kan Jetpak facturen automatisch mailen, en worden vooraf gekoppelde documenten, zoals de POD, er vanzelf bijgevoegd. Gavin Jones, Sales Manager Europe bij Jetpak, is dan ook heel enthousiast:

   “Go4TMS past helemaal in de ‘time is money’ sfeer waarin wij werken, want door verschillende automatisaties sparen we veel kostbare tijd uit. Bovendien denkt Go4Logistics steeds met ons mee en staan er nog meer optimalisaties op de planning.”


   Intermodale transporten

   Om de snelst mogelijke levering te garanderen, maakt Jetpak zowel gebruik van wegtransport als luchtvervoer. Go4TMS kan beide transportmodi aan. Of het nu een wegtransport order of een luchttransport order betreft, Go4TMS heeft de specifieke parameters van elk soort transport ingebouwd. Zo bevat een luchttransport opdracht een Air Waybill Number (AWB) en zal er bij de facturatie gerekend worden met volumetrisch gewicht i.p.v. met kilometer. Wat is er makkelijker dan één en hetzelfde systeem voor al je transporten?

   Status update module  

   Dringende leveringen, door-to-door, dat is wat Jetpak doet. Daar hoort realtime-communicatie bij. Go4Logistics heeft een tool ontwikkeld waardoor Jetpak zijn klanten nauwgezet op de hoogte kan houden van het verloop van hun zendingen. Bij elke wijziging in de status van het order wordt er automatisch een update naar de klant gestuurd. Hierin staan de historiek en het verdere verloop van het order vermeld. Klanten hoeven dus zelf geen tijd te spenderen aan het opvolgen van hun pakket en weten op elk moment waar het zich bevindt.

   Blijven automatiseren

   Jetpak is steeds op zoek naar mogelijkheden om nog sneller op de bal te spelen. Zo gaat Jetpak investeren in de Quote module van Go4TMS. Met deze module kan de offerte volledig worden uitgewerkt en vervolgens onmiddellijk naar de klant verstuurd worden. Bij een akkoord wordt de offerte meteen omgezet naar een order, zonder manuele handeling.

   Daarnaast staat de integratie met een pakket voor het opmaken van douanedocumenten op de planning. Dankzij deze koppeling verloopt de opmaak een pak sneller want heel wat manuele handelingen, zoals scannen en drag & drop, zijn niet meer nodig. Deze automatisering zorgt opnieuw voor heel wat tijdsbesparing tijdens het administratief proces.

   “Dankzij Go4TMS kunnen we de nodige snelheid en transparantie aan de dag leggen. Go4TMS is zonder twijfel een future proof TMS pakket waarmee we nog verder kunnen groeien”, besluit Gavin.

   Wil je ook je transporten beter beheren en plannen met Go4TMS?
   Bel of mail ons: +32 (0)3 443 12 15 – info@go4logistics.be

   «
   »