19 jul, 2021

  GO4LOGISTICS MAAKT DIGITALE DROMEN VAN VRD WAAR

  19 jul, 2021

   Meer transparantie dankzij Go4TMS


   Al meer dan 35 jaar is VRD actief in de logistieke sector. VRD is een familiebedrijf dat geeft om zijn medewerkers en klanten. Hun noden staan dan ook centraal in alles wat ze doen. De medewerkers hebben recht op de modernste tools, de klanten op de hoogst mogelijke transparantie over de status van hun goederen. De software oplossingen van Go4Logistics helpen VRD deze ambitie te realiseren.

   VRD is gespecialiseerd in distributie naar doe-het-zelfzaken in de BeNeLux, in transport van containers en trailers én in opslag/warehousing. VRD wilde in eerste instantie zijn distributieactiviteiten optimaliseren.


   DE COMMUNICATIECIRKEL IS ROND

   Alles begint met het ingeven van de orders in het Go4TMS web portal, het communicatieplatform tussen VRD en zijn klanten. Via een op maat gemaakt upload systeem kunnen klanten hun transportopdrachten snel en foutloos inlezen. Hierdoor kan VRD dagelijks grote volumes aan opdrachten verwerken én sparen zowel VRD als de klanten een hoop tijd uit. Vervolgens moeten al deze transportopdrachten zo efficiënt mogelijk ingepland worden. Dankzij de integratie met een route optimalisatie tool wordt de meest ideale route opgesteld, rekening houdend met een aantal parameters. Door een koppeling met de boordcomputers krijgen de chauffeurs deze planning meteen doorgestuurd, en kunnen zij op hun beurt informatie over de levering terugkoppelen. En daarmee is de cirkel rond. Via het web portal kunnen klanten niet alleen de status van hun bestellingen opvolgen, er kunnen ook documenten worden gedeeld zoals de CMR, de afgetekende leverbon of foto’s.


   Gestroomlijnde cross-docking

   Zijn alle goederen voor het transport van morgen binnen? VRD heeft snel een antwoord op deze cruciale vraag, want met de oplossing van Go4Logistics scannen de cross-dock medewerkers alle goederen die toekomen. Gedaan dus met het manueel afvinken van lijsten of het onnodig lopen zoeken naar een pallet dat niet geleverd werd. VRD weet nu met 100% zekerheid wat er binnen is en wat niet, zonder hier veel tijd aan te besteden. De magazijniers kunnen dus meteen beginnen met het klaarmaken van het uitgaande transport. Alle goederen worden naar de toegewezen locatie gebracht. En als iets niet gekend is of er wordt een verkeerde leverdag voorgesteld, dan verschijnt er een notificatie. Zo is VRD zeker dat de inkomende goederen op tijd weer kunnen vertrekken naar de eindbestemming.

   De nieuwe oplossing komt tegemoet aan de toenemende klantbehoefte aan real time inzicht. Liesbeth Van Raemdonck, Project manager bij VRD, is dan ook heel enthousiast:

   “Wanneer je als consument iets bestelt, krijg je real time info over de status van je levering. Ook wij willen onze klanten op dezelfde manier informeren. Een systeem waarop we kunnen vertrouwen dat het ons 100% accurate info geeft, is voor onze afdeling klantenservice enorm belangrijk! Zij zijn dan ook heel blij met de oplossing van Go4Logistics.”

   Meer inzicht dankzij dashboards

   Leverbetrouwbaarheid is een heel belangrijk gegeven in de distributiewereld. Ook wat dit punt betreft wil VRD meer transparantie bieden aan zijn klanten. Met de dashboards van de Go4Reporting – Power BI tool heeft VRD in één oogopslag meer inzicht, zonder al het moeilijke rekenwerk zelf te moeten doen. Naast de leverbetrouwbaarheid per klant, zien ze de verschillende redenen bij een niet succesvolle levering. Zo heeft VRD de juiste info voorhanden om dit met zijn klanten te bespreken én te verbeteren.

   Liesbeth Van Raemdonck: “Go4TMS heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen voor onze distributieactiviteiten. We hebben nu een solide en goed uitgebouwd TMS-systeem waardoor we kwaliteit en flexibiliteit kunnen bieden. Daarom gaan we Go4TMS ook implementeren in onze container business.”

   Wil je ook je transporten beter beheren en plannen met Go4TMS?
   Bel of mail ons: +32 (0)3 443 12 15 – info@go4logistics.be

   «
   »